Iš kairės: Andrius ir Justina Rizgeliai
Iš kairės: Andrius ir Justina Rizgeliai

Šeštadienį, Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijos namuose antrą kartą surengta Šeimų diena. Į ją buvo kviestos poros, kurios praėjusiais metais susituokė miesto bažnyčioje. Atvykti padiskutuoti apie šeimyninį gyvenimą, pasidalinti savo patirtimi kviesti ir visi susidomėję rokiškėnai. Deja, tokių šiemet buvo nedaug…

Rokiškio šeimos centro vadovė Dalia Spudzevičienė apgailestavo, kad antrus metus organizuotas susitikimas didelio susituokusiųjų dėmesio nesulaukė: “Kai praėjusiais metais sumanėme rengti tokį susitikimą, mus Panevėžio vyskupija įspėjo, kad per daug nesitikėtumėme. Buvome maloniai nustebinti, kai į kvietimą atvykti teigiamai atsakė mažiausiai penkiolika porų. Šiemet viską darėme taip pat, deja, susitikime dalyvavo vos viena 2014 m. susituokusi pora… Galbūt dėl to, kad pernai kvietėme tuos, kurie santuokos sakramentą priėmė per dvejus metus. Šiemet kviesti tik praėjusių metų jaunavedžiai. Nors šiemet nelabai pavyko, tačiau minties organizuoti panašaus pobūdžio susitikimus tikrai neatsisakysime! Priešingai, kilo dar didesnis azartas. Kartu dalyvavo prie šeimos centro kolektyvo prisijungti planuojantys, septynerius metus susituokę Laura ir Arūnas. Mūsų svečiai iš Kauno šeimos centro – Linas ir Beata susituokė beveik prieš 20 metų.”

Vienintelė, pernai metais susituokusi pora – Andrius ir Justina Rizgeliai tikino, kad susitikimu liko patenkinti, tačiau pripažino, kad truputį glumino didelis jiems skirtas dėmesys. “Buvo tikrai įdomu pasiklausyti ankščiau susituokusių porų istorijas, gyvenimo kartu patirtį. Tačiau buvome vienintelė tokia jauna jaunavedžių pora, visas dėmesys krypo tik į mus. Buvo truputį nejauku… Bet esame patenkinti, kad atvykome, kad sudalyvavome. Neatsisakyčiau susitikti dar po metų. Visai įdomu išgirsti, kaip gyvena ir sutaria kiti, tam tikrose situacijose įžvelgti save ir pagalvoti – kaip mes sprendžiame tokias problemas”, – kalbėjo vos metus susituokusi pora.

Po paskaitų ir įvairių užsiėmimų, iš parapijos namų poros skubėjo į bažnyčią, kur Šv. Mišių metu atnaujino santuokos priesaiką. 

Miglė Katinauskienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: