Porcijos: 4
Reikės: 450 g maltos jautienos, 2 vidutinio dydžio šviežių morkų, 4 skiltelių česnako, 1 a. š. maltos rūkytos paprikos, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus kepimui, 100 g plikytų ryžių, 200 g pomidorų tyrės, 200 ml vištienos sultinio, 1 v. š. grietinės, 1 nedidelio šviežio kopūsto, 100 g čederio sūrio.
Gaminame:
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir apkepiname 5 minutes.
- Sudedame tarkuotas morkas, smulkintą česnaką ir maišydami kepiname dar 5 minutes.
- Suberiame prieskonius, išmaišome.
- Prie mėsos beriame ryžius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir troškiname 20 min. Įmaišome grietinę. Jei reikia, pridedame druskos, pipirų.
- Kopūsto lapus supjaustome stambiais gabalėliais, dedame į keptuvę su aliejumi ir kepiname ant didelės kaitros maišydami 7-8 minutes. Kopūsto gabalėliai turi gerai apskrusti bet ne per daug ištižti.
- Į kepimo formą dedame pusę apkepinto kopūsto, tuomet mėsos ir ryžių sluoksnį, ant viršaus – likusius kopūstus ir tarkuotą sūrį. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
IKI inform.









































