15min.lt nuotr,

Porcijos: 4 

Reikės: 450 g maltos jautienos, 2 vidutinio dydžio šviežių morkų, 4 skiltelių česnako, 1 a. š. maltos rūkytos paprikos, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus kepimui, 100 g plikytų ryžių, 200 g pomidorų tyrės, 200 ml vištienos sultinio, 1 v. š. grietinės, 1 nedidelio šviežio kopūsto, 100 g čederio sūrio. 

Gaminame: 

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir apkepiname 5 minutes.  
  2. Sudedame tarkuotas morkas, smulkintą česnaką ir maišydami kepiname dar 5 minutes. 
  3. Suberiame prieskonius, išmaišome.  
  4. Prie mėsos beriame ryžius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir troškiname 20 min. Įmaišome grietinę. Jei reikia, pridedame druskos, pipirų. 
  5. Kopūsto lapus supjaustome stambiais gabalėliais, dedame į keptuvę su aliejumi ir kepiname ant didelės kaitros maišydami 7-8 minutes. Kopūsto gabalėliai turi gerai apskrusti bet ne per daug ištižti.  
  6. Į kepimo formą dedame pusę apkepinto kopūsto, tuomet mėsos ir ryžių sluoksnį, ant viršaus – likusius kopūstus ir tarkuotą sūrį. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 min.  

IKI inform. 

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: