Porcijos: 4
Reikės: 8 vištienos blauzdelių, 2 v. š. medaus, 2 v. š. grūdėtųjų garstyčių, 2 v. š. sojos padažo, 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 4 skiltelių česnako, 1 a. š. kmynų, 1/2 a. š. druskos, 1/4 a. š. pipirų, 400 g bulvių, 3 obuolių.
Morkų salotoms reikės: 4 morkų, 2 skiltelių česnako, 50 g saulėgrąžų, druskos, pipirų, 1 v. š. majonezo, 1 v. š. graikiško jogurto.
Gaminame:
- Vištienos blauzdeles dedame į dubenį. Kartu dedame ir medų, garstyčias, sojos padažą, aliejų, įtarkuojame česnaką, beriame kmynus, druską ir pipirus. Gerai išmaišome, sandariai uždengiame ir marinuojame per naktį.
- Bulves supjaustome ir sumaišome su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir druska.
- Į kepimo skardą dedame vištienos blauzdeles, bulves, viską apipilame likusiu nuo vištienos marinatu.
- Kepame 200 laipsnių orkaitėje 50 minučių (funkcija: viršus + apačia).
- Supjaustome obuolius ketvirčiais, išimame sėklas.
- Obuolius dedame prie vištienos ir bulvių, įjungiame vėjelio funkciją ir kepame dar 20 min.
- Morkų salotoms sutarkuojame morkas ir česnakus ir sumaišome su saulėgrąžomis, druska, pipirais, majonezu ir jogurtu.
IKI inform.








































