Grybai nėra lengvai virškinamas maisto produktas. Redakcijos archyvo nuotr.
Grybai nėra lengvai virškinamas maisto produktas. Redakcijos archyvo nuotr.

Jis rugsėjo 6 d. į gydymo įstaigą buvo atvežtas dėl grybų sukelto sveikatos sutrikimo. Medikams nepavyko išgelbėti vyro gyvybės.

Grybavimo sezonas tęsiasi, todėl grybautojai ir grybų valgytojai įspėjami rinkti ir valgyti tik gerai pažįstamus grybus, nevalgyti senų, su pelėsiu ar turinčių kitų pokyčių. Pajutus negalavimų, būtina kuo greičiau kreiptis į medikus, nes nuodingos medžiagos sukelia sunkių, dažnai negrįžtamų virškinamojo trakto organų pakitimų. Pavojinga grybus pirkti iš kitų asmenų, ypač jei pintinaitėje yra tokių, kurių gerai nepažįsti, taip pat paruoštų valgyti. Nors gausiame sąraše labai nuodingų grybų, tokių kaip žalsvoji musmirė, yra nedaug, tačiau sveikatai ir gyvybei pavojų gali sukelti beveik visi jie, netinkamai laikyti ir paruošti.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: