Redakcijos archyvo nuotr.

Įtariamasis – (ne)pažįstamas

Tad apie viską nuo pradžių. Rokiškio gyventojas A. Žymantas „Gimtajam…“ pasakojo, kad 500 eurų vertės išmanusis telefonas iš jo namų, tiksliau, buto, kuriame gyvena, buvo pavogtas spalio 6 d., apie 3 val. nakties. „Iš dalies pats kaltas, kad nuėjau miegoti neužsirakinęs durų. Pro miegus išgirdau, kad durys vyrst, ir prasimerkęs pamačiau jau sprunkantį vyriškį. Nei jis man draugas, nei ką, bet iš matymo pažįstamas, žinau kas toks ir daugmaž kur gyvena. Žinau dėl to, nes šis vyras neseniai buvęs pas mane svečiuose, užsukęs kartu su man pažįstama moterimi“, – dėstė A. Žymantas. Pašnekovas teigė išsikvietęs policijos pareigūnus ir papasakojo ką matęs. „Jie atvažiavę ramino, kad dingę telefonai lengvai atsekami. Kai tik telefonas bus įjungtas, iškart per sistemą pamatys jo buvimo vietą ir suradę man grąžins“, – sakė rokiškėnas.

Kvietė du kartus

A. Žymanto žodžiais, dienos bėgo, bet apie dingusį telefoną iš policijos – jokių žinių. „Susitikau gerą pažįstamą, ir jis ėmė pasakoti, kad netolimoje aludėje mano telefonas pardavinėjamas – iš jo pasakojimo supratau, kad tai tas pats vyras, kuris nugvelbė, jis ir pardavinėja. Aš vėl policijon kreipiausi. Atvažiavo kitas ekipažas, papasakojau, ką apie savo telefono dingimą naujo sužinojau, ir vėl tą patį išgirdau, „gerai, mes išsiaiškinsim“. Po kurio laiko pareigūnai patys nekviesti pas mane atvažiavo ir ėmė mane tardyti, lyg aš pats būčiau nusikaltėlis. Aš jiems aiškinu, kad visus duomenis ant lėkštutės pateikiu, tik suraskit mano telefoną, o jie man pareiškė, kad… neturi laiko“, – porino A. Žymantas.

Atsisakė tikrintis blaivumą ir rašyti pareiškimą

Pasak Rokiškio policijos viršininko Rimanto Čepulio, A. Žymantas policijos pareigūnus išsikvietė spalio 10 d. Vyras buvo akivaizdžiai neblaivus, atsisakė tikrintis girtumą ir nesugebėjo rišliai paaiškinti, nei kada, nei kaip tai nutiko, kad jo telefonas dingo. Tačiau iš vyro pasakojimo buvo galima suprasti, kad įtariamasis telefono vagis buvo jo sugėrovas. Tiesa, gyventojas atsisakė rašyti pareiškimą. Kiek vėliau, pasak R. Čepulio, policija sulaukė dar vieno pranešimo, kad A. Žymanto telefonas galimai pardavinėjamas alaus bare. „Pareigūnams atvykus, A. Žymantas durų neatidarė“, – teigė policijos viršininkas.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: