GR archyvo nuotr.

Tartasi dėl kitąmet vyksiančio Panemunėlio miestelio garbingo 500-ojo jubiliejaus renginių. „Ateinantys metai Panemunėliui bus labai svarbūs ir reikšmingi“, – tikino meras.

Pasak jo, susitikimo metu buvo diskutuota, kaip paminėti svarbią datą. „Savivaldybei teks prisidėti, ir nemažai”, – teigė meras. Planuojamas renginių ciklas, skirtas paminėti 500 metų gimtadienį susiejant su istorija, su faktais.

Meras išdavė, kad ta proga panemunėliečiai turi planų pastatyti žymenį, skirtą solidžiam jubiliejui atminti. „Sprendėm, ar tai bus akmeninis, ar medinis paminklas. Taip pat vienas iš planų yra įrengti bažnyčios išorės apšvietimą, kad Panemunėlio bažnyčia būtų apšviesta ir tamsiuoju paros metu. Žinoma, šį dalyką turėsime suderinti ir su dekanu“, – išdavė meras.

Į renginių organizavimo darbus, žinoma, įsilies ir kultūros darbuotojai. Kiek savivaldybė planuoja prisidėti, anot rajono vadovo, klausti dar ankstoka. „Bendruomenė, aišku, gali pasinaudoti ir projektiniais dalykais, nes tų veiklų tikrai nemažai, galima įtraukti į projektus ir gauti finansavimą tiek iš Kultūros tarybos, tiek iš Žemės ūkio ministerijos, tiek iš savivaldybės. Visas galimybes aptarėm. Dabar jie ruoš projektus, teiks, matysime, kiek finansavimo gaus ir kiek trūks prisidėjimo. Tuos dalykus ir aptarsime, kai paaiškės lėšos“, – sakė R. Godeliauskas.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: