Dariaus Baltakio nuotr.

Po dvidešimties metų – vėl geriausi

Aukščiausios kategorijos Kultūros centru rokiškėnai jau buvo tapę prieš dvidešimt metų. Tuomet, anot direktorės, scenoje stovėjo maždaug pusė tų žmonių, kurie į ją fotografuotis lipo ir ketvirtadienį. „Tada jie buvo dar labai jauni, šiandien – brandūs“, – sakė V. Kirstukienė dėkodama kiekvienam. Taip pat ir pastaraisiais metais prie kolektyvo prisijungusiam jaunimui. Rokiškio kultūros centro režisierės Neringos Danienės ir jos asistento šiame projekte, režisieriaus Aleksandro Špilevojaus, spektaklis „Rokiškio genas“ apie mūsų krašto teatrinio gyvenimo istoriją „Interrampos“ pradžiai suvaidintas antrą ir paskutinį kartą.

Vertino pastarųjų penkerių metų veiklą

Premija Rokiškiui skirta „už vietos ar regiono kultūrinio identiteto, tautinės savimonės stiprinimą, istorinės atminties aktualizavimą“. Buvo vertinama pastarųjų penkerių metų veikla, įskaitant 2023 metus. Komisiją, kuri sprendė, kas geriausi, sudarė Lietuvos kultūros centrų asociacijos tarybos nariai, o apdovanojimą rokiškėnams įteikė Jurgita Aleknavičienė – kultūros centrų ir kvalifikacijos tobulinimo specialistė – bei Inga Kriščiūnienė – Nacionalinio kultūros centro direktoriaus pavaduotoja regionų kultūros veikloms.

Kaip svarbu išsaugoti ir dirbti nuosekliai

„Mes esame aukščiausios kategorijos Kultūros centras, savo veikla įrodantis, kaip svarbu išsaugoti kultūrinį identitetą ir savo krašto asmenybių istorijas. Aktualizuoti bei kūrybinėms iniciatyvoms pritaikyti ryškių asmenybių istorijas, kultūros paveldą, pritraukti kultūrinio turizmo dalyvius panaudojant kultūros ir meno veiklas – būtent šiais aspektais grindžiama pastarųjų metų Rokiškio kultūros centro veikla.

Nuosekliai plėtojantis kultūrines, menines, edukacines ir informacines veiklas, organizuojantis laisvalaikio programas, puoselėjantis etninę kultūrą, mėgėjų meną, įgyvendinantis kultūros ir meno projektus, profesionalaus meno sklaidą bei keliantis iššūkius atrasti inovatyvius kultūros paslaugų metodus, užmezgantis naujas partnerystes bei pritraukiantis naujas auditorijas – toks šiandien yra Rokiškio kultūros centras“, – sakė direktorė.

Kolektyvo kūrybiškumas ir tradicijos

V. Kirstukienės teigimu, kryptingas veiklos pasirinkimas transformuoja ir vidinę kolektyvo organizaciją, skatina kūrybiškumą – tai ypatingai išryškėjo 2019 metais, Rokiškiui tapus Lietuvos kultūros sostine. „Kiekvienas 2019-ųjų mėnuo kvietė miestiečius ir svečius į vis kitus kultūros vingius – teatro, šokio, muziejininkystės, dailės, etnokultūros, vizualiųjų menų, dvarų kultūros, muzikos ir literatūros. Visas projekto veiklas koordinavo Rokiškio kultūros centras. Sujungdamas teatrines tradicijas ir kolektyvo kūrybiškumą, jis pastaruosius penkerius metus vykdė pačias įvairiausias veiklas: nuo teatralizuoto edukacinio maršruto 2019 metais „Pirmojo lietuviško slapto vaidinimo paslapčių takais“ (maršrutas, atskleidžiantis Rokiškio įtaką Lietuvos teatro kultūrai) iki teatralizuotos ekskursijos „Sofija ir Imperatorius“ ir tradicinio, be pertraukų keturis dešimtmečius gyvuojančio profesionaliųjų teatrų festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ 2024 metais virsmo“, – sakė V. Kirstukienė.

Dariaus Baltakio nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: